Kolme ystäväistä totesivat elämänsä olevan kovin kovin tyhjää. Kolme ystäväistä totesivat aina halunneensa lähteä hiukan koluamaan pitkin maita ja mantuja Suomen rajojen ulkopuolella. Kolme ystäväistä totesi, että pitäisi keksiä elämäänsä jotain odotettavaa, jotain mitä kohti pyrkiä, jotain... No kas, eipä kestänyt älyn jättiläisillä kauaakaan kun loistokas idea oli lausuttu ääneen. Miksei kolme ystäväistä lähtisi yksissä tuumin reissun päälle!? Johan olisi elämällä merkitystä, päämäärä jota kohti pyristellä ja todellakin jotain jota odottaa. 

Kohteena pidettäköön Intiaa ja Kaakkois-Aasiaa. Trans-Siberian rata heiluu vahvana vaihtoehtona transportaationa jompaan kumpaan suuntaan. Ainakin ohjelmassa lienee siis Intiaa, Vietnamia ja Thaimaata. Tarkemmat suunnitelmat hioutunee kunhan ikinä joskus milloinkaan kolme ystäväistä pystyisivät sijoittumaan samaan kaupunkiin edes muutamaksi tunniksi. Matkalle päästään lähtemään suht realistisesti arvailtuna marraskuussa (eli matkalle lähdettäisiin vaikka heti, mutta ku se raha..).

Mutta rahaahan ei ole. Joten suunnitelmia hiotaan jatkuvalla suunnattomalla aivotyöllä hankkiaksemme tarpeellisen määrän pätäkkää selvitäksemme määräämättömän ajan kaukaisilla mailla. Yksi hitsailee graduansa kasaan, yksi opistoilee ja yksi kouluilee kerran kuussa tehden loppuajan ei mitään ja kaikki kolme ystäväistä tekevät tätä rahallisesti tuottamatonta toimintaa eri paikkakunnilla.

Järjettömän hyviä ehdotelmia tälle erää:

  • Jäsen A muuttaa jäsen M:n kanssa kimppakämppään venailemaan, jotta jäsen J liittyy kimppaan kesäkuussa. Vakaana uskomuksena tässä suunnitelmassa on, että..? Yhdessä asuessa säästetään ja Treella on kaikille töitä?
  • Jäsenet J, M ja A huitaisevat kesäksi Norjaan duuniin, siis turskaa(ko). Tässä kuitenkin kaivataan edelleen suunnitelmaa kevätkuukausiksi eritoten jäsen A:lle, mutta myös jäsen M:lle.
  • Jäsenet J ja A menevät J:n mökille kesäksi kasvattamaan salaatteja ja tekemään luovaa työtä. Tässä rahantulo on erittäin kyseenalaista ja ei kaikesta houkuttelevuudestaan huolimatta taida olla kovin hyvä vaihtoehto, jos edelleen tahdomme päästä päämäärään. Jäsen M:lle tästä ehdotelmasta ei ole taidettu edes tiedottaa.

Toteutuvaa:

  • Jäsen A irtisanoo ensi viikolla asuntonsa. Ei kylläkään tiedä vielä minne sitten menisi... Mutta nooh, sehän on vasta maaliskuun murhe, tai helmikuun vikan viikon..?