Vuosi 2013 ja matkustaminen. Sen piti olla ennemminkin vuosi 2012 ja matkustaminen. Mutta näillä mennään. Tämä vuosi tuntuu kuitenkin jo nyt täyttyvän matkasuunnitelmista. Toteutuneita matkoja ei ole vielä montaa, mutta tulevia on. Tässä lyhyt kooste, mitä on tulossa ja menossa tällä hetkellä. Näistä sitten satunnaisella otoksella lisää:


Venäjä:  vuosiviisumi (tarkkaan ottaen 11kk viisumi!) on hankittu ja auton tankkausta lukuun ottamatta kertaalleen käyty vierailulla pidemmällä: Kostamus ja Vuokkiniemi.

- Viisumi hankittu Vartiuksen Rajankontista hintaan 189 euroa. Tämä oli mun eka viisumi sinne ja siitä tuli 20 eur lisämaksu. Viisumin tulo kesti n. 2,5 vko. Ja 11 kk siitä syystä, että aikailin ja aikailin ja lopulta passin päivämäärät ei enää riittäneet 12 kk viisumiin.

- Reilu viikko sitten tein ensimmäisen yön yli reissun Vuokkiniemeen tuttujen luokse. Mennen tullen matkalla piipahdettiin Kostamuksessa. Taidanpa kirjoittaa siitä reissusta lisää ihan oman kirjoituksen.


 

Toukokuussa Puola: Gdansk ja Varsova

- Lennot alle 80 eur/nuppi Turku-Gdansk-Turku by WizzAir , eli ei hassumpaa ja vaikutti kummasti pikaiseen ostopäätökseen. 

- Gdansk kartoitetaan ensin ja vietetään sitten muutama päivä myös Varsovassa.

- Mitään tarkempia suunnitelmia ei ole, mutta ehtiihän tässä. Lähtöön on vielä reilu kolme viikkoa.

- Ihana päästä JOHONKIN!

 


 

Lokakuussa Espanja: Barcelona, Malaga ja Girona

- Lennot halvalla RyanAirilta Tampere-Girona-Tampere. Ja pommiin meni, kun hutiloin halvalla ja nyt harmittaa. Lennot n. 140 eur/nuppi meno-paluu.

- Lisukkeeksi tähän lennot Vuelingilla Barcelona-Malaga-Barcelona n. 85 eur/nuppi

- Voi hitto, miten harmitti, kun nämä menin ja ostin. Tai siis tuon ensimmäisen satsin. Ajattelin ja kuvittelin, että tuolloin on vielä ihan lämmintä Etelä-Euroopassa. En siis tutkinut tilannetta ollenkaan. Lennot tuli eteen ja oli halvat. Ostanko? No osta. Ostin. Pari viikkoa ja sitten tutkin. Sitten hutkin. Että olisi ollut nyt riittävän halpaa niin ostin sittä lisukkeeksi lennot Malagaan toiveissa, josko siellä olisi lämmin. Mene ja tiedä. Mutta ostettu on ja säästetty ei. Toivottavasti tämä matka jäisi kuitenkin mieleen positiivis-merkkisenä. Se on yllätys... 


Marraskuussa purjehtimaan Afrikkaan (Mauritius, Madagaskar, Etelä-Afrikka): Ai ai ai, mitä nannaa! Onko tämä sitten totta vai ei, se selviää, kun kippari päättää saanko lähteä vai en (kunhan nyt saisin sen kyselyn täytettyä ja lähetettyä!!). Ja jos lupa heltiää, mitä sanoo finanssipuoli. 

Tämä on niin lupaavan ja ihanan kuuloinen reissu, että toivottavasti pääsen sinne. Meillä kävi pari vuotta sitten asiakkaan etelä-afrikkalainen nainen. Hän kävi meillä uudestaan helmikuussa ja koska olemme molemmat innokkaita matkustelijoita, puhuimme toki tästä aiheesta. Sivulauseessa hän tuli pyytäneeksi minua mukaan purjehdukselle! Lopulta puhuimme vielä ulkoportailla hänen lähtiessään pois, että lähtisinko ja ihanko oikeasti ja vau ja voi! Oven sulkeutuessa laitoin Spotifyn päälle ja ensimmäinen kappale, joka sieltä kuului oli tämä : Neu! - Leb' wohl

Eikö tämä ole selvä merkki, että lähdettävä on?? Seuraavana päivänä tämä 30-vuotias käveli nöyränä leivosten kera kertomaan vanhemmilleen, mikä ihana matka tytärtä olisi odottamassa... Eivät sanoneet suoraan ei, joten mahdollisuudet velkakirjan kirjoittamiseen lienee ainakin pienet.


 

TÄNÄÄN ajattelin, että ellen saa olla tässä paratiisissani nyt, tänään ja tulevaisuudessa, minun pitää matkustaa. Ja matkustaa ja matkustaa. 

Ongelmana on se, että mistä tähän kaikkeen löytyy raha. Mikäli joudun jättämään paratiisini, se johtuu siitä, että suunnitelmille nousi seinä vastaan ja on muutettava pois työn puutteessa. Työn puute tarkoittaa rahan puutetta. Rahan puute tarkoittaa mahdottomuutta matkustaa.

Ikävän kuuloinen kierre.

Aika näyttää kuinka käy. Syyskuun loppuun asti on mentävä täysillä. Ainakin. Sitten taidetaankin jo olla viisaampia.