Taas huomaan, että lähes vuosi on kulunut. Aina ajoittain mietin bloggaamista tai lähinnä kirjoittamista. Tekee mieli tehdä sitä, mutta jokin jarruttaa. Haluaisin kirjoittaa useista asioista, joita mietin ja pohdin, muodostan mielipidettä. Kuitenkin koen, että minun pitäisi pystyä seisomaan mielipiteeni takana, jonka lausun julkisesti. Otan siis asian ehkä vähän liiankin tosissaan. Viime vuoden aikana ja kirjoittamista pohtiessani, olen törmännyt myös siihen, että asiat joista haluaisin kirjoittaa, ovat usein asioita, joita en voi julkisesti pohtia. Tai niin koen. Tai ainakin se olisi hyvin vaikeaa tehdä niin, että en rikkoisi mitään sääntöä tai hyviä tapoja.

Kulunut vuosi on ollut huikea, kiireinen, onnellinen, mutta myös surullinen. Viimeinen kirjoitus käsitteli materian paljoutta ja sen ihmettely on kyllä jatkunut läpi vuoden. Siitä lisää ehkä joskus. Kulunut vuosi pitää sisällään uuden ammatin opiskelujen aloittamisen, meidän häät, puolison ulkomaan komennuksen ja uuden asunnon sekä tuskaisaa kodin kaipuuta. 

Paljon uutta ja ihmeellistä mihin pitää tottua ja kasvaa mukana. Jotkut asioista vaikeita ja haasteellisia, toiset ei. Suuren ikävän sietämisen opettelua (lienee mahdotonta!), uusien asioiden omaksumista ja prosessointia, omien vajavaisuuksien hyväksymistä, kärsivällisyyden opettelua (onkohan sekin mahdotonta..). Tuntuu siltä, että elämä kuljettaa nyt hurjaa vauhtia tuntemattomaan suuntaan. Toivottavasti pysyn mukana.