Noh, tänään oli taas jännittävä päivä kun uskaltauduin liikahtamaan jopa ulos asunnostani. Ja joo, heti kun pääsi raittiiseen ilmaan alkoi ajatus liitää ja innostuin kaikesta mahdollisesta. Ensimmäisenä hyökkäsin sitten Anttilaan hakemaan villalankaa, ompelulankaa ja mukaan sattui yhdet kierrepuikotkin kun olivat poistohintaan (!!) ja kummitytön kuvalle kehys, johon ei olisi ollut varaa (mutta hei, miinus 50 %). Huomatkaa, että kotoa lähtiessä ei ollut tarkoitus kuin poiketa pääkirjastossa ja kaupasta kahvimaitoa.

Joo, mutta se kirjasto. Sain mukaani jokseenkin erikoisen kokoelman kirjoja ja hämmästyin itsekin..

  • Vuohieläimet  - luonnonvaraiset sekä kesyt lampaat ja vuohet
  • Lonely Planetin Vietnam
  • Trans-Siberian Handbook
  • Suomalaisen matkaoppaan uusi painos Thaimaa, Laos & Kambodzha
  • Lionel Shriver: Poikani Kevin
  • Riitta Latvala: Taivaanrantojen maalari
  • Brändi yritysmarkkinoinnissa
  • Järki ja tunteet DVD   edit 25.1.: olihan kaameeta. Se oli vuoden 81 toteutus sarjana ja näyttelijätyö kökökööö siis kökkö. Pystyin kattomaan vain hetken.. Kyä kate winsletti ja emma thompsoni ja muut on siinä modernimmassa toteutuksessa pal parempia.

Lampaat tuli mieleen siellä saapastellessani. Olen niitä ajatellut taas vaihteeksi useammin ja tuskinpa se, että niistä tietäisi oikeasti jotain, olisi yhtään pahitteeksi. Lampaat on siis yksi monista tulevaisuuden kuvatelmistani. Ehkäpä todellisen faktatiedon myötä voin joko hyljätä tämän kuvatelman haaveen taikka vahvistella ja hypistellä sitä lisää.  Tätä faktatietoa on ehkä aiheellista hankkia, koska eilen huomasin miettiväni, että onkohan olemassa silkkilampaita?? Ja juu, nauroin itsekin ääneen itselleni. Tämä aatos lähti siitä kun haaveilen huovutusjutuista ym ja olisi mukava kokeilla huovuttaa silkin kanssa. Ja kehrätä silkki-villalankaa ja kutoa siitä kaikkea ja ja ja ja ja.. Mutta joo, nyt sitten on yksi kirja mistä voin opiskella mahdollisten silkkilampaiden elinkaarta.

Ja matkan kannalta on tietenkin olennaista, että tutustelen näihin matkaoppaisiin. Tarkoitus oli kyllä valita näin aluksi vaan yksi teos... mutta tietenkin mopo karkasi.. Poikani Kevinistä olen kuullut jotain, siksi se ja tuo toinen romaani vaan sattui käsiin. Ja no, koskapa otin näin paljon lukemista, päättelin että tokihan vielä Jane Austenia voisi tuijottaa tämän kaiken lukemisen lomassa ja siksi ah, niin ihana Järki ja tunteet.

Niin joo ja markkinointia. Hain noihin mun koulukursseihin liittyvää kirjallisuutta, mutta tuolla ei ollut yhtään kirjalistoilla olevaa kirjallisuutta saatavilla. Tuo Brändi yritysmarkkinoinnissa kuulosti kuitenkin mielenkiintoiselta, joten tempaisin sen mukaani. Maanantaina täytynee painella tuonne MAMKin kampuskirjastoon ja Paukkulaan metsästämään sitten kirjalistalla olevaa kirjallisuutta. Hitto kun nekin on eri puolilla kaupunkia.. noh tuleepahan liikuntoa, jos ois oikeen reippaana ja lähtis kävellen liikenteeseen..

Viime yönä lukiessani Mondoa (1/2009), bongasin sieltä seuraavaa faktaa: Bonobo (simpanssin lähisukulainen) on ainoa ihmisen lisäksi ainoa eläin, jonka tiedetään harrastavan kielisuudelmia, suuseksiä ja yhdyntöjä eri asennoissa. Urokset harrastavat keskenään myös penismiekkailua. Bonobot naivat kaikki toisiaan ristiin välittämättä sukupuolesta tai iästä. Seksiä harrastetaan koko ajan jokaisessa mahdollisessa käänteessä, mm. tapa tervehtiä. Kunnon hippiapinoita siis!! Nää on uhanalaisia ja niitä asuu Kongossa yhdessä kansallispuistossa alle 10 000. Samassa jutussa kerrottiin myös mm. että delfiinit yrittää usein pakottaa naaraan seksiin, akti tosin kestää vain 10 sekkaa ja että leijonat vauhtiin päästessään naivat pari kolme päivää vartin välein.

Samaisesta lehdestä bongasin tämän elukan:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nen%C3%A4apina

Toi kuva ja lisätietoa tästä harvinaisuudesta tuolla linkin takana.

Juttelin tänää puhelimessa treelaisen raskaana olevan ystäväisen kans: sanoi, että turha muita juttuja ja perusteita muuttoasioista on pohtia, ku siinä ois ny tarpeeks että hän tykkäis et muuttasin takas sinne. Nii, mitäpä siihen sitte lisäilis.

Kun tulee pimeä, niin joskos uskaltautuisin luistelemaan..